İranlı Doktorlar Irak’ın Kürdistan Bölgesindeki Mültecilere Hizmet Veriyor

  • 27 Ocak 2015
  • 1.095 kez görüntülendi.
İranlı Doktorlar Irak’ın Kürdistan Bölgesindeki Mültecilere Hizmet Veriyor

      İran’dan gönüllü doktorlardan oluşan bir  heyet, mültecilere hizmet vermek amacıyla Irak’ın Kürdistan bölgesine gitti.

Presstv’nin haberine göre,  terör örgütü IŞİD’le mücadelede Irak halkının yardımına herkesten önce  koşan İran İslam Cumhuriyeti, şimdi de Irak Kürdistan bölgesinde iskan edilen mültecilere sağlık hizmetleri veriyor.

İranlı doktorlar Erbil yakınında  bulunan Behreke mülteci kampında  sağlık konusunda  mültecilere yardım çalışmalarına başlarken,  söz konusu mülteci kampında, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü IŞİD’in saldırılarından canlarını kurtarmak için  kaçan  3 binden fazla Iraklı bulunuyor.

      İranlı doktorlar arasında yer alan kalp damar cerrahı doktor Ali Şafei, İranlıların dünyanın bütün mazlumlarının yanında olduğunu  belirterek, Iraklı  mültecilerin de  batılı ülkelerin  siyasetlerinin  sonucu  sıkıntı  yaşadıklarını ve ev barklarından olduklarını ve halihazırda mültecilere  sağlık hizmeti konusunda yardım ettiklerini söyledi.

      İranlı doktorlar, mülteci kampında çalışmalarının yalnızca insani  amaçlı olduğunu belirtirlerken, ‘Zira Irak halkının sağlığının İran halkının sağlığı kadar önemlidir’ dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.