İranlı General Selami: Amerika, 22 İslam ülkesinde bulunan üsleriyle Müslümanlara saldırıyor

  • 28 Ekim 2015
  • 821 kez görüntülendi.
İranlı General Selami: Amerika, 22 İslam ülkesinde bulunan üsleriyle Müslümanlara saldırıyor

Radyo ve Televizyon Toplantı Salonu’nda düzenlenen Pasif Savunma Milli Konferansı’nda konuşan General Selami, “Biz savaşmak durumunda mecbur kaldığımız zaman milliyetimizin bütün etkenlerini savunmayı düşünüyoruz” diye ifade etti.

Savaşın insanın hayatının gerçeklerinden biri olduğunu dile getiren General Selami, “Türlü vekaleten ve direkt savaşlarda başarılı olmak için hazırlıklı olmalıyız. İran hiçbir yabancını diktasını kabul etmez” diye konuştu.

Büyük güçler nezdinde hala savaşın siyasi çözüm yolu olarak görüldüğüne işaret eden Tuğgeneral Selami, “Günümüzde bile savaşın politikanın devamı olduğu deyimi dünyadaki güçlerin beynindeki en önemli unsurdur” diye açıkladı.

Amerika’nın 22 İslam ülkesinde üsse sahip olduğunu hatırlatan Tuğgeneral Selami, Amerika’nın aynı bu üslerden müslümanlara saldırdığını ve dolayısıyla İran’ın güçlü olması gerektiğini kaydetti.

Sadece savaşmaya kabiliyeti olan ülkelerin hayatlarını sürdürebileceğinin altını çizen General Selami “Birçok savaş öngörülemez ve önlenemez olmuş ve bütün bu savaşlar milletlerin kaderini değiştirmiştir” açıklamasında bulundu.

Avrupa’nın Amerika’nın siyasi olarak boyunduruğu altında olduğunu belirten General Selami, İran’a karşı uygulanan yaptırımlarla Suriye ve Yemen’in dünya ekonomik düzeninden çıkmasının Avrupa’ya darbeler indirdiğine değindi.

Batı’nın her daim müslümanları birbirine düşürmeye çalıştığını da söyleyen General Selami, “Bugün onlar bizi tehdit ediyor. Savaşa hazır olmazsak barış içinde yaşamamıza izin vermezler. Pasif savunma da henüz meydana gelmeyen savaşları kontrol etme anlamındadır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.