İran’lı Hacıların sorumlusu: Mina faciası unutulmayacak

  • 25 Eylül 2019
  • 722 kez görüntülendi.
İran’lı Hacıların sorumlusu: Mina faciası unutulmayacak

Veliyyi Fakih’in Hac işlerindeki temsilcisi ve İran’lı Hacıların sorumlusu Seyyit Abdülfettah Nevvab, Mina faciası şehitlerinin kanlarının yerde kalmayacağını belirtti.

İRİB’in bildirdiğine göre Tahran’da Kutsal Savunma haftası, Mescidi Haram ve Mina şehitlerini anma etkinliğinde konuşan Veliyyi Fakih’in Hac işlerindeki temsilcisi ve İran’lı Hacıların sorumlusu Seyyit Abdülfettah Nevvab,” Mina faciasının vuku bulduğu 24 Eylül 1394 günü, çok acı bir gündü ve evsahipliği yapan ülkenin tedbirli olması durumunda bu olay yaşanmayabilirdi”diye kaydetti.

“Söz konusu acı olay esnasında uygun tedbirler alınması durumunda şehitlerin sayısı daha az olabilirdi”diyen İran’lı Hacıların sorumlusu Nevvab, bugün Suudilerin hatta Yemen’lilerin Aramco tesislerine düzenlediği saldırıdan İran İslam cumhuriyetini sorumlu tutarak, İran’a karşı hasmane tutumlarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere 2015 yılında Mina’da hac menasiki sırasında 464’ü İran’lı olmak üzere binlerce hacı Suudi yetkililerin kifayetsizliğinden dolayı çıkan olayda hayatını kaybetmişti. Öte yandan Mina faciası üzerinden 13 gün geçtiği bir sırada yaşanan vinç olayında ise 11’i İran’lı olmak üzere 110 kişi hayatını kaybederken, 238’i de yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.