İranlı Heyet Beşar Esad ile Görüştü

  • 17 Aralık 2018
  • 1.224 kez görüntülendi.
İranlı Heyet Beşar Esad ile Görüştü

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, Şam’da İran dışişleri bakanının üst düzey yardımcısı Hüseyin Cabir Ensari’yle görüşmesinde, başta İran ve Rusya olmak üzere dost ülkelerin batılı ülkelerin Suriye’ye yönelik müdahalelerini önlemeye dayalı siyasetlerinin önemli olduğunu söyledi.

Görüşmede, Suriye ve bölgedeki son gelişmeler ele alınırken, Suriye Cumhurbaşkanı Esad, İran’ın, teröristleri destekleyen ülkelerin koyduğu büyük engebelere rağmen Anayasanın Görüşülmesi Komitesinin teşkil edilmesine varmak için harcadığı çabaları takdir ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Esad, başta İran ve Rusya olmak üzere bazı batılı ülkelerin siyasal sürece müdahalelerini durdurmak ve Suriyelilerin kendi geleceklerini herhangi bir dış müdahaleden uzak şekilde kendilerinin yöneteceği siyasi süreci sağlamlaştırmak için Suriye’nin müttefikleri ve dost ülkelerin harcadığı çabaların önemini vurguladı.

Görüşmede  Cabiri Ensari de, Cumhurbaşkanı Esad’a özellikle garantör ülkeleri komitesinin nihai şekli üzerindeki ittifaktan sonra Cenevre’de son iki gün içerisinde düzenlenmesi kararlaştırılan Suriye ile ilgili garantör ülkeler toplantısının düzenlenmesi için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Cabiri Ensari, ülkesinin söz konusu ittifaka varma olasılığını sağlamak amacıyla büyük bir esneklik gösteren Şam ile istişare ve koordinasyonu sürdürme konusundaki kararlığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.