İranlı öğrenciler, Pakistanlı ailelerle acılarını paylaştı

  • 19 Aralık 2014
  • 771 kez görüntülendi.
İranlı öğrenciler, Pakistanlı ailelerle acılarını paylaştı

İran’ın güney doğu illerinden Sistan ve Beluçistan öğrencileri ve yetkilileri, Pakistan’da yaşanan son terör saldırısında hayatını kaybeden öğrencilerin aileleri ile acılarını paylaştılar.

Haber merkezinin bildirdiğine göre Sistan ve Beluçistan yetkililer bir grup öğrencinin eşliğinde, Pakistan’ın Zahidan konsolosluğunda hazır bulunarak, Pakistan halkı ve özellikle Pişaver’de yaşanan son olayda hayatını kaybeden öğrencilerin aileleri ile acılarını paylaştığını belirttiler.

Sistan ve Beluçistan yetkilileri ve öğrencileri, Taliban terör saldırısının onların ilim, bilgi ve İslam’a karşı olan derin nefretlerinden kaynaklandığını belirttiler.

Yapılan görüşmede Pakistan başkonsolosu Tahir Mahmud Kureyşi de yapılan saldırının Taliban’ın insanlık ve beşeriyete karşı kinin göstergesi olduğunu, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin ise İslam ve Müslümanlarla asla alakası olmadığını söyledi.

 

Kureyşi ayrıca tekfirci grupların halka karşı cinayetlerinde hiçbir sınır, kavim ve mezhep tanımadıklarını ve her türlü saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.