İranlı terör şehitlerinin aileleri Pakistan başbakanına seslendiler

  • 21 Nisan 2019
  • 1.992 kez görüntülendi.
İranlı terör şehitlerinin aileleri Pakistan başbakanına seslendiler

İran’da terör şehit aileleri, Pakistan başbakanı Ümran Han’ın İran ziyareti eşiğinde dün bir mektupta kendisine seslenerek, İslamabad yönetiminden güney batı sınırından İran İslam cumhuriyeti topraklarına teröristlerin girişini engellemek için daha fazla çalışmasını istediler.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre İranlı terör şehit aileleri söz konusu mektupta Pakistan başbakanı ve diğer siyasi, askeri ve güvenlik yetkililerinden bu ülkenin Hindistan ve Afganistan sınırlarında Keşmir ve Torham bölgelerinde güvenliğin üstün öncelikleri olduğu gibi aynı şekilde ve oranda İran ile ortak sınırların güvenliğine özen göstermelerini istediler.
İranlı terör şehit aileleri sınır güvenliğin terörizm ile mücadele ve kontrolünde önemli faktörlerden olduğuna işaretle, güvenliği ancak ülkeler arasında işbirliği ile sağlanacağını belirttiler.
Söz konusu mektupta şehit aileleri islamabad tarafından ortak sınır güvenliğinin ciddiye alınmaması nedeni ile teröristlerin İran topraklarına sızmasına işaretle bu olayın her iki ülkenin sınır güvenliğine zarar verdiği ve yüzlerce İranlı vatandaş ile sınır güvenlik güçlerinin hayatına mal olduğu vurgulandı.
İranlı terör şehitleri aileleri teröristlerin sadece İran değil aynı zamanda Pakistan halkının hayatı, ülkenin ilerlemesi ve kalkınmasını da hedef aldıklarını belirterek hiç şüphesiz islamabad yönetiminin eğitim, sağlık ve istihdam konularındaki hedeflerinin gerçekleşmesinin büyük oranda aşırıcılık ve terörizm ile mücadeleye bağlı olduğu önemle vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.