İranlı tırcılar güvenlik nedeniyle Türkiye’ye girmek istemiyor

  • 13 Ağustos 2015
  • 1.474 kez görüntülendi.
İranlı tırcılar güvenlik nedeniyle Türkiye’ye girmek istemiyor

İran Transit ve Sınır Geçişleri Genel Müdürü Muhammed Cevad Atrçiyan, bir İran tırı saldırıya uğradığı için Gürbulak-Bazergan sınır kapısının yarı kapalı olduğunu belirterek “Tırcılar da güvenlik olmadığı için Türkiye’ye giriş yapmak istemiyor” diye konuştu.

Atrçiyan “Gürbulak-Bazergan sınır kapısı iki gece önce bir İran tırının saldırıya uğrayıp yakıldığı için kapandı ama sabah saatlerinden bu yana sınır yarı kapalı şekilde çalışıyor” dedi ve tırların istediği takdirde sınırı geçebieceklerini bildirerek, “Türkiye yol ve caddelerinin güvenliğini sağlamadığı müddetçe tırcıların da Türkiye güzergahlarından geçmeleri uzak bir ihtimal gibi duruyor. Şuan tırlar sınırda durmuş vaziyette ve Türkiye toprağına girmek istemiyor, çünkü tırcıların güvenliği sağlanmalı” diye belirtti.

İranlı yetkili İranlı tır şoförlerinin alternativ rotası hakkında “Tırcılarımız Azerbaycan ve Rusya yoluyla Avrupa’ya gidebilir. Ayrıca Azerbaycan-Gürcistan-Karadeniz-Orta Avrupa güzergahı da İranlı tır şoförleri tarafından kullanılabilir” ifadesini kullandı.

Dün gece bir İran tırı daha Türkiye’de yakıldı ama şoför olaydan sağ kurtulmayı başardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.