İranlı uzman: Hamas, hiçbir zaman Direniş Cephesinden uzaklaşmamıştır

  • 30 Temmuz 2015
  • 846 kez görüntülendi.
İranlı uzman: Hamas, hiçbir zaman Direniş Cephesinden uzaklaşmamıştır

Hamas’ın son Arabistan ziyaretinde kendisinden Yemen’de savaşmaları için 700 militan istendiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve Meşal’in bunu yalanladığını söyleyen İranlı uzman Sadullah Zarii, böyle bir istek olsa dahi Hamas’la Arabistan arasında askeri işbirliği düzeyinde bir stratejik ortaklık olmadığını Meşal’in Arabistan ziyaretinin Ramazan Umresi çerçevesinde resmiyete dönüştüğünü ve bu görüşmenin Arabistan’ın zaafını ortaya koyduğunu belirtti.

“Meşal’in bu görüşmede Arabistan’da bulunan Filistinli tutukluların bırakılmasını istedi. Bu Hamas üyeleri aslında İran ziyareti intikamı çerçevesinde tutuklanmışlardı” diyen Sadullah Zarii ikinci olarak Hamas’a Mısır’ın yaptığı baskıları azaltmak ve Filistinli gruplar arasında birliğin sağlanması için Arabistan’dan yardım istendiğini söyledi.

Sadullah Zarii, Arabistan’ın yardım için iki şart ileri sürdüğünü bunlardan birinin İsrail’in tanınması ikincisinin ise Filistin özerk yönetimini kabul etmesi şartları olduğunu söyledi.

Batı Medyasındaki “Hamas’ın direniş ekseninden çıktığı” iddialarının da doğru olmadığını belirten Sadullah Zarii “Hamas günlük bir hareket değil. 30 yılı aşkın resmi düzeyde ondan önce de değişik isim ve şekillerde 90 yıllık bir geçmişe sahiptir. Dini bir harekettir fakat aşırılıktan ve tekfircilikten uzaktır. Direnişten uzaklaşmamıştır. Bu otuz yılda Hamas gerçek dostlarının kimler olduğunu çok iyi bilmektedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.