İranlı uzmanlar beyinde kan akışını gelişmiş ışık sistemiyle görüntüledi

  • 07 Kasım 2021
  • 752 kez görüntülendi.
İranlı uzmanlar beyinde kan akışını gelişmiş ışık sistemiyle görüntüledi

Bir grup İranlı uzman, beyne ve canlı dokusuna giden kan akışının gelişmiş ışık görüntülemesini, görüş alanı ve yüksek hız ile başardı.

İran Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı’na göre, Tahran’daki Şehid Beheşti  Tıp Fakültesi’nden bir grup araştırmacı ve uzman, Bilim ve Teknoloji Geliştirme Ofisi’nin desteğiyle, kan akışı ve canlı dokunun görüntülenmesini ileri düzeyde ışık sistemiyle başardı.

Sözkonusu grup çabalarından biri, beynin bilimsel gücünü ve yüksek kaliteli optik görüntülemesini artırma yolunda çok değerli bir adım olan beyin kan akışının ve canlı dokunun ileri optik görüntülemesidir.

Bu yöntemin işlevleri arasında beyin ve diğer yüzeysel dokulardaki kan damarlarının yapısal olarak incelenmesi, dış uyaranlara bağlı doku değişiklikleri ve kan akışı yer alır.

Bu lazer yönteminin yetenekleri arasında ciltteki yarayı iyileştirme çalışmalarında ve mikroseloloji çalışmalarında ikincil akımları ve difüzyon olaylarını araştırmak için kullanımından da bahsetmek mümkündür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.