İranlı yetkililer, Şeyh Nemr’in idamını kınadı

  • 03 Ocak 2016
  • 940 kez görüntülendi.
İranlı yetkililer, Şeyh Nemr’in idamını kınadı
İranlı yetkililer ve şahsiyetlerin, Al-i Suud rejimini, Şeyh Nemr Bakır en-Nemr-i idam ettiği için kınama açıklamaları sürüyor.

Bu bağlamda, İran Rehberlik Fakihler Meclisi başkanı Ayetullah Muhammedi Yezdi, dünya Müslümanlarından Suudi rejiminin cinayetleri karşısında sessiz kalmamalarını istedi.

Ayetullah Yezdi, Suudi rejiminin, ülkenin tanınmış İslam alimlerinden Şeyh Nemr’i idam etmesini kınadığı açıklamasında, bu mücadeleci İslam aliminin kanında Suudi yöneticilerinin boğulacağını, kuşkusuz onun mücadelesi ve yolunun devam edileceğini belirterek, dünya Müslümanlarından bu cinayet karşısında sessiz kalmamalarını istedi.

İran Yargı Gücün İnsan Hakları merkezi, uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunarak, Arabistan’ın Yemen’e saldırısı, bu ülkenin terör örgütlerine her türlü destek sağlaması ve Arabistanlı din âliminin idam edilmesi karşısında kesin tavır takınmasını istedi.

İran Cumhurbaşkanı Hukuki İşlerden Sorumlu Yardımcısı İlham Eminzade, direnişçi ve devrimci âlim Şeyh Nemr’i idamla şehit eden Suudi Arabistan’ı kınadı, Suudi Arabistan’ın insan haklarına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

İslami Tebliğ Koordinasyon Kurulu, Şeyh Nemr’in idamını kınayan bir açıklama yaparak, Şeyh Nemr’in haktan konuşan sesinin kıstırılmayacağını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası Danışmanı Ali Ekber Velayeti, idamına gösterdiği tepkide, İslam dünyası tarafından Şeyh Nemr’in idamının tel’in edildiğini ifade ederek, Şeyh Nemr’in batıl cephesine karşı hak mücadelesini Suudi topraklarında güçlendireceğini ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Uluslararası Danışmanı Hüseyin Şeyhül-İslam da, Şeyh Nemr’in idamını aptallık olarak niteledi, Suudi Arabistan’ın Yemen ve Suriye başta olmak üzere bu türden çok sayıda aptallık yaptığını hatırlattı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi de, bu bağlamda yaptığı açıklamada, Şeyh Nemr’in cesaretle, vahiy topraklarında insanlık onuru yolunda hak bayrağını dalgalandırdığını ifade etti.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulamhüseyin Muhseni Ejei de, katıldığı basın toplantısında, Suudi Arabistan’ın Şeyh Nemr’i idam ederek şehit ettiğine işaretle, Müslümanlar ve vicdan sahiplerinin bu cinayete göz yummayacağını belirtti, Suudi Arabistan’ın IŞİD teröristlerini desteklediği için Suriye ve Irak’taki bütün cinayetlere ortak olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.