İranlı yetkililerden ABD başkanı Trump’un açıklamalarına sert tepki

  • 14 Ekim 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
İranlı yetkililerden ABD başkanı Trump’un açıklamalarına sert tepki

İran Cumhurbaşkanlık Bürosu Başkan Yardımcısı, ABD Başkanı Trump’ın İran karşıtı iddialarına Twitter hesabında tepki gösterdi.

İran Cumhurbaşkanlık Bürosu Başkan Yardımcısı Hamid Abutalibi ABD Başkanı Trump’ın İran karşıtı iddialarına Twitter hesabında tepki göstererek şöyle yazdı: Trump hasım ve nefretini zirveye ulaştırıp Arap liderlerinin lehine yaptığı İranofobi girişimiyle her zaman Fars olan körfezi bile görmezden gelerek itham, küfür ve dengesizliğiyle BM’deki konuşmalarını tekrarladı.

Trump geçenlerde sergilediği kılıç dansında birlikte katıldığı Arap ülkelerinin listesini genişleterek o dönemde yaptığı ziyaret boyunca İran’a karşı düşmanlık için iyi bir şekilde hazırlandığını gösterdi; çatışmayı ortadan kaldırma iki taraflı bir eylem iken çatışmayı oluşturma işi ise tek taraflıdır; İran ve ABD’de iki tarafın da çatışmaları çözmeye yönlendiği zaman yaptırımların kaldırılmasıyla hasarların en aza düştüğünü gördük; sonrasında ise sıra Trump ile sahip olduğu çatışmacı tavırlarına geldi ve her şey yeniden tek taraflı bir şekilde yaptırım ve zarara yön tutarak barış ile istikrarı tehlike altına sürükledi.

Ancak bu konu artık milli bir meseledir; yaşadığımız devir diplomasi yapmamızı gerektiriyor ve bunun için de sabırlı olmalıyız; geçen sene nükleer anlaşmanın “ya her şey ya da hiçbir şey”, “değişmez” ve “askıya alınamaz” çerçevelerine dayandığını yazmıştım; gereksiz güven ile müzakere diye bir şey ortada yok.

Cumhurbaşkanlık ofisi özel kalem müdürü Mahmud Vaezi de Trump’ın konuşmalarına tepki göstererek, şu anda ortaya çıkan şartlarda AB, Çin ve Rusya’nın Trump ve Amerika’ya karşı ortak uluslararası bir tavır takındıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanlık stratejik araştırmalar merkezi başkanı Hisameddin Aşina de Trump’ın İran karşıtı açıklamalarına tepki göstererek, KOEP öncesi İran’dan nükleer programının barış amaçlı olduğunu isbatlanmasının istendiğini ama şimdi artık bizzat Amerika’nın kendisinin dünya tarafından suçlanmakta olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.