İranlılar Ulusal Konseyi: İran Askeri Merkezlerinin Denetlenmesi Talebi Bir Komplodur

  • 30 Temmuz 2017
  • 976 kez görüntülendi.
İranlılar Ulusal Konseyi: İran Askeri Merkezlerinin Denetlenmesi Talebi Bir Komplodur

Amerika’da bulunan İranlılar Ulusal Konseyi NAYAK, İran İslam Cumhuriyetinin kritik askeri merkezlerinin denetlenmesine yönelik talebin, ABD yönetiminin KOEP anlaşmasından çıkmak yönünde yeni bir komplosu olduğunu bildirdi.

Associated perss’in bildirdiğine göre yazılı bir açıklama yapan İranlılar Ulusal Konseyi,, ABD başkanı Donald Trump’ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı UAEA’ya baskı yapmak amacıyla İran’ın önemli askeri merkezlerinin denetime tabi tutulması meselesini gündeme getirdiğini ve bu talebin ise derin kaygıya yol açtığını bildirdi.

Söz konusu bildiride, ABD yönetiminin denetleme mekanizmasını kendi çıkar ve hedefleri doğrultusunda kullanmaya çalıştıklarını ve İran’ın bu talebi kabul etmemesi durumunda ise kendilerinin onu nükleer anlaşmadan çıkma yönünde bir bahane olarak kullanmak istedikleri belirtilmiştir.

ABD Modern güvenlik merkezi üst düzey müdürü İlan Goldberg, Amerika’nın İran’ı sanık sandalyesine oturtması durumunda İran’ın yaptırıma tabi tutulması hususunda öteki tarafları da İran’a karşı ikna edebileceğini belirtmişti.

ABD başkanı daha önce İran’ın nükleer anlaşma KOEP’e bağlı kaldığını resmen doğrulamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.