İRİB ile Lübnan Hizbullah’ı kültürel ve medya işbirliğini artıracak

  • 17 Ekim 2017
  • 1.274 kez görüntülendi.
İRİB ile Lübnan Hizbullah’ı kültürel ve medya işbirliğini artıracak

İran Radyo-Televizyon Kurumu İRİB ile Lübnan Hizbullah hareketi kültürel ve medya işbirliği alanında bir prensip anlaşması imzaladılar.

Beyrut’ta Lübnan’ın el-Minar televizyonu merkezinde İRİB Genel Başkanı Abdul Ali Aliaskeri ile Lübnan Hizbullah İcra Konseyi Başkanı Şeyh Haşim Sefiyeddin arasında imzalanan bu prensip anlaşması uyarınca taraflar, direniş ekseni medya organlarının takviyesi için kendi muhtelif kapasitelerini kullanmayı kabul ettiler.

İRİB Genel Başkanı Abdul Ali Aliaskeri bu anlaşmayı imzalamadan önce el-Minar yayın kuruluşunun muhtelif birimlerini ziyaret etti ve Lübnan televizyon kanallarının faaliyet alanlarını yakından müşahede etti.

Medya alanında Lübnan Hizbullah hareketinin göstermiş olduğu üstün performans ve çabaları takdir eden ve bu çabaların uluslararası bir çok denklemi alt üst ettiğini belirten İRİB Genel Başkanı Abdul Ali Aliaskeri, direniş cephesinin özellikle medya alanında da müdür, müdebbir, akıllı ve yaratıcı davranması bu hareketin çok derin uluslararası tesiri olduğunun farkında olması gerektiğini bildirdi.

El-Minar yayın kuruluşu müdürü İbrahim Ferhat ise bu görüşmede direniş cephesinin medya alanındaki önemli sorumluluğunu hatırlatarak, direniş cephesinin artık savaş alanında başarı elde ettiğini bunun medya organlarında çok dakik ve sahih olarak yansıtılması gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.