Irkçı İsrail işgal güçlerinden Gazze’ye hava saldırısı

  • 27 Kasım 2019
  • 479 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail işgal güçlerinden Gazze’ye hava saldırısı

İsrail işgal güçlerine ait savaş uçakları bu sabah Gazze’de hava saldırısı düzenledi.

Terör rejimi İsrail uçaklarının, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerleşim yerlerine peş peşe 6 saldırı düzenlediği bildirildi.

Can kaybı yaşanmayan saldırıya ilişkin ırkçı İsrail ordusundan henüz açıklama yapılmadı.

Terör rejimi İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee daha önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Gazze’den işgal topraklarına 2 roket atıldığını duyurmuştu.

Terör rejimi İsrail’in 2006’dan bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinli şehit oldu ve yaralandı.

Bu arada Filistinli Esir Kulübü, yılbaşından bu yana Filistinli beş esirin şehit olduğunu bildirerek, esir Sami Ebu Diyak’ın şehadetiyle birlikte işgal rejimi zindanlarında şehit olan Filistinli esir sayısının 222’ye yükseldiğini açıkladı.

Esir Kulübü, dün (26 Kasım Salı) öğleden sonra yayınladığı raporda, şehit esirlerin işgal rejimi zindanlarındaki sistematik işkence ve yıllar boyu maruz kaldıkları kasıtlı tıbbi ihmal politikasının kurbanı olduğunu ifade etti.

Raporda, bu yılki ilk şehit esirin Gazze sakinlerinden esir Faris Barud olduğu ve 6 Şubat’ta şehit olan Filistinli esirin hastalığına rağmen elverişsiz koşullarda tek kişilik hücrede tutulduğu belirtildi.

Esir Kulübü, işgal güçlerinin 27 Nisan’da Kalkiliya’ya bağlı Sinirya beldesi sakinlerinden 20 yaşındaki Ömer Avni Yunus isimli genci ateş açarak ağır yaraladığını ve gözaltına aldığını, bir hafta hastanede tutulan esirin gözaltı süresinin uzatıldığını ve daha sonra şehit olduğunun açıklandığını bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.