Irkçı İsrail saldırısında 1 Filistinli genç şehit oldu

  • 08 Åžubat 2020
  • 499 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail saldırısında 1 Filistinli genç şehit oldu

Terör rejimi Ä°srail güçlerinin Batı Yaka’da düzenlediÄŸi saldırılarda 19 yaşında 1 Filistinli ÅŸehit oldu, en az 31 Filistinli de yaralandı.

ABD BaÅŸkanı Trump’ın ‘Yüzyılın AnlaÅŸması’ diye açıkladığı iÅŸgal planına karşı yapılan gösterilerde 19 yaşındaki Bedr Nidal Nafile adlı Filistinli genç Ä°srail askerleri tarafından boynundan vurularak ÅŸehit edildi.  Nafile, protestolarda ÅŸehid edilen beÅŸinci Filistinli oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentine bağlı Kaffin beldesinde gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail askerleri saldırdı. 19 yaşındaki Bedr Nidal Nafile adlı Filistinli genç, boynundan vurularak öldü.

Filistinliler, başta Eriha kentinin girişi, Kalkilya kentinin Azzun ile Nablus’un Kefr Kaddum beldeleri olmak üzere Batı Şeria’nın birçok farklı bölgesinde cuma namazının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’ adlandırılan sözde barış planını protesto etmek için toplanmıştı. Irkçı İsrail güçleri protestocuları dağıtmak için gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullanırken, Filistinliler taş atarak karşılık vermişti.

ABD Başkanı Trump, ırkçı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da 28 Ocak’ta düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı Batı Asya barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Bu arada dün de İsrail iÅŸgal güçlerinin sabah henüz ortalık aydınlanmaya baÅŸlamadan Gazze’nin güneyindeki Rafah bölgesine hava saldırıları düzenlemeleri sebebiyle bölgede elektrikler kesildi. Filistin Enformasyon Merkezi’nin bölgedeki muhabirinin verdiÄŸi bilgilere göre iÅŸgal güçlerine ait uçaklar önce Rafah kıyısında Filistin direniÅŸine ait bir gözetleme noktasını hedef aldı. Daha sonra ÅŸehrin batısında Merkez Hastanesi inÅŸa edilmesi için tahsis edilmiÅŸ olan boÅŸ araziye 14 adet füze attı. Saldırılar bölgede elektriklerin kesilmesine ve yoÄŸun bir ÅŸekilde dumanlar yükselmesine neden oldu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.