Irkçı İsrail’den Gazze Şeridi’ne hava saldırısı

  • 29 Ağustos 2021
  • 322 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail’den Gazze Şeridi’ne hava saldırısı

Irkçı rejim İsrail medyası, İsrail savaş uçaklarının bu sabah Gazze Şeridi’ne saldırdığını bildirdi.

Filistin Şahab ​​haber ajansı da,  İsrail’in insansız hava araçlarının Gazze Şeridi’nin merkezindeki Selahaddin bölgesine saldırdığını bildirdi.

Siyonist medya, Gazze Şeridi’ne yapılan saldırının, Filistinlilerin Siyonist yerleşimlerle sınırdaki gösterilerine tepki olarak yapıldığını iddia etti.

Filistinli gençler, Gazze’de devam eden kuşatmayı ve ırkçı İsrail’in Katar’ın Gazze’ye yardımını sabote etmesini ve sınır geçişlerinin yeniden açılmasını protesto etmek için Cumartesi akşamı Gazze’den işgal altındaki topraklara yanıcı balonları uçurtmaya devam ettiler.

Filistinli gençler daha önce Gazze kuşatmasının devam etmesi halinde siyonist yerleşimciler ve İsrail işgal güçlerine cehennemi yaşatacaklarına dair  uyarıda bulunmuşlardı.

Buna göre işgal altındaki topraklara yangın çıkaran balonların gönderilmesi bugünden itibaren  daha geniş bir ölçekte gerçekleştirilecektir.

Bu arada geçtiğimiz cumartesi günü yaralanan ve bir hafta aradan sonra dün  sabah şehit olduğu açıklanan Filistinli çocuk Ömer Hasan Ebu’n-Nil (12 yaş) için taziye mesajı yayınlayan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas); “Filistin’in her tarafına yayılmış olan bu öfke, Gazze’de abluka altına alınmış olan ahalimizin ve tüm halkımızın evlatlarından şehit olanların bu temiz kanları Filistin halkının özgür, direnen ve toprağında kalma konusunda kararlı olduğunu, abluka, saldırganlıklar ve yahudileştirme karşısında onu teslim etmeyeceğini teyit etmektedir.” dedi.

Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında, gasp edilmiş hakların tümünün geri alınması için düşmana karşı savaşın kesintisiz bir şekilde, düşmanın tüm Filistin topraklarından çekilmesine kadar süreceğini dile getirdi.

Açıklamada, Kudüs Kılıcı Harekatı’nın Gazze’den Nablus’a, hatta Cenin’e ve Kudüs’e ulaştığına dikkat çekilerek; “Kudüs kılıcı kınına girmeyecek.” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.