Irkçı İsrail’in Gazze’ye son saldırılarında en az 800 ev yıkıldı

  • 08 Mayıs 2019
  • 1.144 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail’in Gazze’ye son saldırılarında en az 800 ev yıkıldı

Terör rejimi İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik son bir kaç gündür düzenlediği saldırılarda en az 800 meskuni ev ve 13 okulun yıkıldığı bildirildi.

İRNA’nın Anadolu Ajansı’na dayanarak verdiği habere göre, Filistin iskan ve çalışma bakanı yardımcısı Naci Serhan, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırılarda 700’den fazla evin kısmen ve 100 kadar evin tamamen yıkıldığını  söyledi.

Saldırılarda yardım araçlarının da kullanılamaz hala geldiğinin yer aldığı haberde, 13 okulun yıkıldığı ve elektrik şebekelerinin de hasar gördüğüne yer verildi.

Serhan, çok sayıda iş yeri, mağaza ve basın binasının da saldırılarda hasar gördüğünü ve ciddi zararlar olduğunu bildirdi.

Filistinli yetkili, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılar sırasında evleri zarar görenlere hayır kurumları aracılığıyla 1000’er dolar acil yardım yapılacağını bildirdi.

İşgal ordusunun saldırılarında onlarca dönüm açık tarım alanının ve seraların da zarar gördüğünü belirten Serhan, işgal güçlerinin araçları ve ambulansları da hedef aldığına dikkat çekti.

Bu arada Filistin sağlık bakanlığı cuma akşamından beri devam eden son saldırılarda 31 Filistinlinin şehit olduğunu, bunlar arasında 3 kadın, 3 çocuk ve 2 bebeğin bulunduğunu, en az 177 Filistinlinin de yaralandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.