Irkçı İsrail’in Gazze’ye son saldırısında milyonlarca dolar hasar

  • 15 Kasım 2019
  • 617 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail’in Gazze’ye son saldırısında milyonlarca dolar hasar

Terör rejimi İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik hava ve karadan düzenlediği son saldırılarda onlarca şehidin yanısıra ciddi boyutta maddi hasarın da meydana geldiği bildiriliyor.

Anadolu Ajansı’na göre, Filistin Tarım Bakanlığı son saldırılarda tarım alanında en az 600 bin dolarlık hasar meydana geldiğini bildirdi.

Irkçı İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırıların bölgeye verdiği zarar yaklaşık 2 milyon dolar olarak açıklandı.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ırkçı İsrail’in iki gün süreyle Gazze’deki ev, iş yeri ve tarım alanlarına düzenlediği hava ve topçu saldırılarının bölgede yaklaşık 2 milyon dolar zarara sebebiyet verdiği belirtildi.

Filistin Tarım Bakanlığı da İsrail’in son saldırıları nedeniyle Gazze’de tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinde kaydedilen zararın 600 bin dolar olduğunu aktardı.

İsrail ordusu 12 Kasım Salı sabahı, Gazze’nin doğusunda İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Baha Ebu’l Ata’nın bulunduğu eve saldırı düzenlemiş, olayda Ebu’l Ata ile eşi hayatını kaybetmişti.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda yaklaşık 500 evin kısmen hasar gördüğü ve 30 evin de ya tamamen yıkıldığı veya aşırı derecede hasar gördüğü ifade edildi.

Filistin Bayındırlık Bakanlığı, işgal ordusunun düzenlediği saldırılar sonucu evlerde ve tesislerde meydana gelen hasarın mali boyutunun ilk belirlemelere göre iki milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Filistin halkının ve evleri yıkılanların sıkıntılarını hafifletme sorumluluğu olduğunu kaydeden Filistin Bayındırlık Bakanlığı, saldırılar başladığı andan itibaren ekiplerinin çalışmaya başladığını, yolları açtıklarını ve enkaz kaldırması çalışması yaptıklarını söyledi.

Bakanlık, sivil savunma ve sahada görevli ilk yardım ekipleriyle birlikte enkaz altından şehitlerin ve yaralıların çıkarılması çalışmalarına da katıldıklarını bildirdi.

İlgili kurumlara ve bağışta bulunan ülkelere seslenen Filistin Bayındırlık Bakanlığı, evlerini kaybedenlerin barındırılması ve yıkılan evlerin yeniden inşası için yardım çağrısında bulundu.

Uluslararası toplumdan sivil tesislerin ve evlerin saldırılara karşı korunmasını talep eden Filistin Bayındırlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde uygulanan ablukanın da kaldırılmasını istedi.

Bakanlık ayrıca işgal ordusunun saldırılarında masum sivilleri ve evleri hedef almasını kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.