Irkçı Siyonist rejimin yeni tedbirleri

  • 28 Kasım 2014
  • 816 kez görüntülendi.
Irkçı Siyonist rejimin yeni tedbirleri

Filistin Toprakları Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamada işgal rejiminin Kudüs’te buranın yerlisi Filistinlilere karşı ırkçı temele dayalı katı güvenlik tedbirlerine başvurduğuna ve bu doğrultuda yeni düzenlemeler yaptığına dikkat çekildi. Açıklamada bu yeni düzenlemelerin ve uygulamaların Kudüslüleri peşinen suçlu kabul eden ve ırk ayrımı temeline dayalı bir anlayışla şekillendirildiği vurgulandı.

Filistin Toprakları Araştırmaları Merkezi’nin dün (27 Kasım Perşembe) yayınladığı raporda işgal rejiminin Kudüs’teki ırk ayrımına dayalı politikalarının ve uygulamalarının yeni olmadığı ancak yeni uygulamalarla daha da katılaştırıldığı, işgal güçlerinin ırk ayrımına dayalı baskıcı uygulamalarının, tutuklamalarının, aşağılayıcı yöntemlerinin, ev yıkımı uygulamalarının ve silahlı saldırılarının daha fazla önünün açıldığı dile getirildi.

Açıklamada işgal rejiminin, feda eylemlerini gerçekleştiren Filistinlilerin ailelerinin evlerinin yıkılması uygulamasının da ırk ayrımına dayalı bir toplu cezalandırma yöntemi olduğuna dikkat çekildi. Bu uygulamada ailenin olayla herhangi bir ilişkisinin olup olmadığı hakkında en ufak bir sorgulama dahi yapılmaksızın evinin yıkıldığı hatırlatıldı.

Filistin Toprakları Araştırmaları Merkezi’nin açıklamasında işgal rejiminin son dönemde getirdiği yeni uygulamalarla ırk ayrımı politikasında sadece Kudüslüleri değil 1948’de işgal edilmiş bölgede yaşayan Filistinlileri de hedef aldığı ve onların etrafındaki ayrımcı çemberi daraltmaya çalıştığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.