İrlanda Meclisi Filistin’in Tanınması Çağrısında Bulunan Önergeyi Kabul Etti…

  • 11 Aralık 2014
  • 843 kez görüntülendi.
İrlanda Meclisi Filistin’in Tanınması Çağrısında Bulunan Önergeyi Kabul Etti…

İrlanda meclisinin alt kanadı, hükümete Filistin’in tanınması çağrısında bulunan önergeyi kabul etti.
İrlanda meclisindeki sol kanat siyasi parti Sinn Fein’in teklifi üzerine oybirliğiyle kabul edilen önergede, 1967 sınırları çerçevesinde Filistin devletinin tanınması gerektiği çağrısı yapıldı.
Önergenin kabulünün hükümet üzerinde bağlayıcılığı bulunmuyor ancak İrlanda Dışişleri Bakanı Charlie Flanagan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hükümetinin Filistin’i tanımayı Ortadoğu barış görüşmelerinin yeniden başlaması için değerlendirdiğini söyledi. Flanagan, “Bir barış anlaşmasına yol açacaksa prensip olarak Filistin’in tanınmasında sorun olmadığını düşünüyorum” dedi.
Önergenin görüşüldüğü dün akşamki oturumu Filistin’in Dublin Büyükelçisi Ahmed Abdülrezak da izledi. İrlanda meclisinin üst kanadı Senato da ekim ayında benzer bir önergeyi kabul etmişti. 60 üyeli Senato’nun 31 üyesinin önerisi ve imzasıyla görüşülen önerge, partiler arası destek alarak oylamaya gerek kalmadan kabul edilmişti.
İngiltere, Fransa ve İspanya gibi ülkelerin meclislerinde de benzer önergeler kabul edilirken, İsveç hükümeti Filistin devletini tanımıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.