İş piyasasında cinsiyet eşitliği sağlamak İran hükümetinin hedefidir

  • 08 Aralık 2016
  • 1.210 kez görüntülendi.
İş piyasasında cinsiyet eşitliği sağlamak İran hükümetinin hedefidir

Ä°slami Ä°ran cumhurbaÅŸkanının kadın ve aileden sorumlu yardımcısı, ailelerde çalışma kültürünün deÄŸiÅŸmesi ve iÅŸ piyasasında cinsiyet adaletinin saÄŸlanmasının, Ä°ran’da kadınların durumunun düzeltilmesi yönünde hükümetin en önemli hedef ve planlarından olduÄŸunu bildirdi.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre Ä°MF’nin OrtadoÄŸu ve Orta Asya idaresi Ä°ran grubu baÅŸkanı bayan Caterani Porfild ile görüşen İslami Ä°ran cumhurbaÅŸkanının kadın ve aileden sorumlu yardımcısı ÅŸehindoht Molaverdi, Ä°ran’da kadınların durumunun daha da iyileÅŸtirilmesi ve gerekli adaletin saÄŸlanması yönünde kendi biriminin çalışmalarını açıklayarak, kadın ve aileyle ilgili dikkate alınan hedef ve siyasetlerin önemli bir bölümünün Ä°ran 6. kalkınma Planında öngörüldüğünü bildirdi.

Ä°ran’da ailenin konumuyla ilgili hükümetin en önemli kaygılarından birinin, kadınlar için çalışma ve yaÅŸam alanı oluÅŸturmak olduÄŸunu bildiren İslami Ä°ran cumhurbaÅŸkanının kadın ve aileden sorumlu yardımcısı hükümetin bu yönde gerekli çalışmaları sürdürdüğünü bildirdi.

Ä°MF’nin OrtadoÄŸu ve Orta Asya idaresi Ä°ran grubu baÅŸkanı bayan Caterani Porfild ise bu görüşmede, Ä°MF’nin Ä°ran’ın sorunlarının giderilmesi ve ekonomik açılım ve refahın saÄŸlanmasını istediÄŸini belirterek, Ä°MF’nin son dönemlerde ülkelerin ekonomisinde daha ziyade aile ve kadınlar üzerine odaklandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.