İşgal Güçleri 1967’den Bu Yana 15 Bini Aşkın Kadını Gözaltına Aldı…

  • 09 Mart 2015
  • 898 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri 1967’den Bu Yana 15 Bini Aşkın Kadını Gözaltına Aldı…

İstatistiklere göre işgal güçleri, 1967 yılından bu yana 15 binden fazla Filistinli kadını gözaltına aldı . Gözaltına alınan kadınlar arasında annelerin, eşlerin, küçük yaşta kızların, kız öğrencilerin ve kadın milletvekillerinin olduğu bildirildi.

İstatistikler, El-Aksa İntifadası’nın başladığı Eylül 2000’den bu yana yaklaşık 2000 Filistinli kadının gözaltına alındığına işaret ediyor.

Dünya Kadınlar Günü kutlanırken işgal güçleri HaSharon Cezaevi’nde Filistinli 20 kadını esir tutmaya devam ediyor.

Kadın esirlerden 7’sinin işgal zindanlarında kocaları veya kardeşlerinin olduğu ve işgal yönetiminin kadın esirlerin zindanlardaki yakınlarını ziyaret etmelerine izin vermediği belirtildi.

Nisan 2002’de gözaltına alınan ve 17 yıl hapse mahkum edilen Lina El-Cerbuni kadın esirlerin işgal zindanlarında en uzun süreyle bulunanıyken Kudüs’ün Cebel El-Mukebber bölgesi sakinlerinden 16 yaşındaki Dima Muhammed Savahira’nın en küçük kadın esir olduğu kaydedildi.

Filistinli kadın esirlerin işgal zindanlarında erkek esirler gibi çeşitli işkencelere maruz kaldıkları ve oldukça zor cezaevi koşullarında yaşam mücadelesi verdikleri ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.