İşgal Güçleri Baskın Yaptıkları Mescidi Aksa Abdesthanesini Tahrip Ettiler

  • 14 Temmuz 2017
  • 1.087 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Baskın Yaptıkları Mescidi Aksa Abdesthanesini Tahrip Ettiler

Mescidi Aksa avlusunda gerçekleştirilen eylemden sonra bugün (14 Temmuz) camiyi Cuma namazına kapatan işgal güçleri camiye ait abdest bölümüne girip birçok kapı ve lavabo taşını kırdıkları belirtildi.

Mescidi Aksa’daki Halk İle İlişkiler Dairesi yaptığı açıklamada, işgal güçlerinden özel bir birliğin bugün Mescidi Aksa’ya ait abdest alma mekanına baskın yapıp içeride bulunan kişileri dışarı çıkardıktan sonra çevreye zarar verdiklerini belirtti. Halk İle İlişkiler Dairesi yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin saldırıda bazı kapılarla lavabo taşlarını tahrip ettiklerini ifade etti.

Siyonist işgal rejimi 1969’dan beri ilk kez bugün Mescidi Aksa’yı Cuma namazına kapattı. İçerde namaz kılamayan cemaatin dışarıda kıldığı namaza imamlık eden ve hutbe veren Kudüs Müftüsünü de tutukladı.

İşgal askerlerine yönelik silahlı feda eylemi gerçekleştiren Filistinli üç genç iki Siyonist askeri öldürdü birini de yaraladı. Eylemden sonra işgal güçleriyle çatışmaya giren gençler işgal askerlerinin ateşiyle şehit oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.