İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 21 Filistinliyi Gözaltına Aldı.

  • 30 Mart 2015
  • 697 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 21 Filistinliyi Gözaltına Aldı.

İşgal rejimi kaynakları ve Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah (30 Mart Pazar) erken saatlerde çoğunluğu Ramallah’tan olmak üzere Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde 21 Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal rejimi televizyonu 7’inci kanalına ait internet sitesinde, işgal ordusunun işgale ve yerleşimcilere karşı direniş faaliyetlerinde bulundukları gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından arandıklarını iddia ettiği 21 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Söz konusu kaynakların bildirdiğine göre, işgal güçleri Ramallah’a bağlı Ubvin köyünden 11 kişiyi gözaltına aldı. İşgal güçlerinin Nablus’un güneyindeki Garyut ve Burin köylerinde de iki kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Filistinli kaynaklar ise işgal güçlerinin Cenin kenti sakinlerinden 21 yaşındaki Eşref Hilal Şetta isimli genci ve El-Halil’den de 23 yaşındaki Mahmud Izz Er-Recebi isimli genci gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal güçleri ayrıca bu sabah erken saatlerde Kudüs’ün Eski Belde semtiyle Silvan beldesinde altı Filistinliyi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Baskın düzenlenen evlerde işgal askerlerinin arama yaptığı kaydedildi.

İşgal ordusunun baskınları arasında Filistinliler bugün her yıl 30 Mart’ta anılan Toprak Günü’nün 39’uncu yıldönümünü kutluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.