İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 8 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 28 Mart 2017
  • 1.014 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 8 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (28 Mart Salı) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’te çeşitli bölgelere düzenlediği baskınlarda 8 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerince arandıkları için gözaltına alınan 8 Filistinliden 4’ünün işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıklarını öne sürdü.

Raporda, Nablus yakınlarındaki Tel ve Beyt İba köylerinde iki Filistinlinin, Ramallah’ın batısındaki Nalin beldesinde bir kişinin, Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Kampı’nda da bir kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Raporda ayrıca El-Halil vilayetinde iki kişinin ve Tubas vilayetinde de iki kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal ordusu yayınladığı bildiride, El-Halil’in doğusundaki Beni Naim beldesinde silah, mühimmat ve propaganda malzemeleri, Nalin beldesinde de bir araçta gaz bombası ele geçirildiğini öne sürdü.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Nablus’un batısındaki Tel beldesine sekiz devriye aracıyla baskın düzenleyerek Esad Reyhan’ın evini kuşattığını ve 25 yaşındaki kızı mühendis Sücud’u gözaltına aldığını söyledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin beldeye düzenlediği baskın sırasında 20’den fazla göz yaşartıcı bomba attığını ve bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişinin etkilendiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.