İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te Filistinli 5 Genci Gözaltına Aldı

  • 12 Temmuz 2017
  • 1.352 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te Filistinli 5 Genci Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün (11 Temmuz Salı) Batı Yaka ve Kudüs’te beş Filistinliyi gözaltına alırken, Filistinli bir gence de Mescid-i Aksa’dan altı ay uzaklaştırma cezası verdi.

İşgalcilere ait 0404 sitesi, işgal güçlerinin Ramallah’ın batısındaki askeri kontrol noktasını geçen ve dur ihtarına uymayan aracın peşine düştüğünü bildirdi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen sitenin haberinde, işgal güçlerinin araçta bulunanları dur ihtarına uymadıkları ve sahte İsrail kimlikleri taşıdıkları için gözaltına aldığı öne sürüldü.

Haberde, işgal güçlerinin gözaltına aldığı dört gencin sorguya çekilmeleri için işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı “Şabak”a teslim edildikleri ifade edildi.

İşgal güçlerinin dün ayrıca Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesinde Kudüslü Züheyr Er-Recebi’yi Batnu’l-Heva Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Er-Recebi’nin evinde arama yaptığı ve bazı elektronik eşyalara el koyduğu bildirildi.

Öte yandan, işgal polisinin Kudüs’ün Eski Belde semti sakinlerinden Ruhi Kelğasi isimli gence altı ay Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiği belirtildi.

Quds Press Haber Ajansı muhabiri, Filistinli gencin daha önce de birkaç kez gözaltına alındığını ve güvenlik bahanesiyle Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.