İşgal Güçleri Batı Yaka’da 27 Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 29 Eylül 2019
  • 563 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da 27 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (29 Eylül Pazar) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek çoğu Halk Cephesi üyesi 27 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu sözcüsü, işgal rejimi iç istihbarat birimi Şabak ve işgal güçlerinin dün gece Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde aranmakta olan 27 kişiyi gözaltına aldığını öne sürdü.

İşgalcilere ait 0404 sitesinin konuyla ilgili yayınladığı habere göre, işgal ordusu gözaltına alınanların işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik halk direnişi eylemlerine katıldıkları şüphesiyle aranan kişiler olduğunu iddia etti.

Gözaltıların Nablus’ta yoğunlaştığı ve gözaltına alınanlar arasında Halk Cephesi lideri Mahir Harb, eski esirler Muhammed Tabanca ve Kemal Zarife’nin de olduğu, Nablus’un güneyindeki Averta beldesinden de Nebih Avvad ve Muhammed Avvad’ın gözaltına alındığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki Beyt Furik’ten Arif El-Hac Muhammed’i, kuzeyindeki Asira eş-Şimaliyye’den Ali Ömer Eş-Şuli, Ali Savaliha, Cafer Ömer Ravacibe’yi gözaltına aldığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Cenin kentinin doğusundaki Raba beldesinde Halid  Basil El-Buzur’u evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve evde iki saat arama yaptı.

İşgal güçlerinin Cenin kentinin doğusunda turistik Haddad köyü yakınlarında barikat kurarak araçları durdurduğu ve arama yaptığı ifade edildi.

Devamını oku at
https://turkish.palinfo.com/28221
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.