İşgal Güçleri Batı Yaka’da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

  • 20 Mart 2017
  • 1.050 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

İşgal güçleri Batı Yaka’nın kentlerine ve köylerine baskınlar düzenleyerek Filistinlileri gözaltına alma operasyonlarını dün de (19 Mart Pazar) sürdürdü.

Cenin’de işgal güçleri dün gece kent sakinlerinden bir kişiyi Nablus yolundaki geçici kontrol noktasında gözaltına aldı.

Filistin tv muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Saib Alavine’nin aracını kontrol noktasında durdurdu.

Araçta arama yapan ve arama sırasında araca zarar veren işgal askerlerinin Alavine’yi gözaltına aldıktan sonra kontrol noktasını kaldırdıkları ve bölgeden ayrıldıkları ifade edildi.

Nablus’ta da işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Beyt Furik ve Beyt Decen beldelerine baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, işgal devriyelerinin Beyt Furik beldesine baslın düzenleyerek bir saat kadar belde caddelerinde dolaştıklarını ve daha sonra belde dışındaki kontrol noktasına çekildiklerini söyledi.

Yerel kaynaklar, Beyt Decen beldesinin doğu kesiminde çadır kuran ve bölgede uyuyan Yahudi yerleşimcilerden birkaç saat sonra işgal güçlerinin beldeye baskın düzenlediğini ifade etti.

İşgal güçleri dün gece El-Halil’de 18 yaşındaki Me’mun Hasan En-Netişe isimli genci Tel Er-Remide’deki kontrol noktasından geçmek isterken gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.