İşgal Güçleri Batı Yaka’da Çok Sayıda Filistinliyi Gözaltına Aldı ​

  • 18 Şubat 2018
  • 1.646 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da Çok Sayıda Filistinliyi Gözaltına Aldı ​

İşgal güçleri bu sabah (18 Şubat Pazar) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek Ariel Yahudi Yerleşkesi eylemini gerçekleştirmekle itham ettiği gencin yakınları dahil birçok kişiyi gözaltına aldı.

İşgal güçleri, eylemi gösteren video kaydına dayanarak 19 yaşındaki Abdülkerim Adil Asi’yi bir yerleşimcinin öldüğü eylemi gerçekleştirmekle suçluyor.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde gözaltına aldığı kişiler arasında Abdülkerim Asi’nin kardeşi Yakub Asi ve amcasının oğlu İbrahim Asi’nin de bulunduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal devriyeleri her iki genci de Nablus’taki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Kudüs’ün doğusundaki Hizma beldesinde Beşşar Süleyman Asker, Mahmud Talal Cevde ve Mahmud Fayiz Mahmud’u, El-İseviyye beldesinde de Muhammed İbrahim Mustafa’yı gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Akabetu Ceber Eriha Kampı’nda Ahmed Atıf Raca isimli genci ve dün gece Nablus’un doğusundaki Belata Kampı’ndan 25 yaşındaki Muhammed Nemruti isimli genci Cenin kenti yakınlarındaki kontrol noktasında gözaltına aldığı öğrenildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.