İşgal Güçleri Batı Yaka’da Yine Baskınlar ve Tutuklamalar Gerçekleştirdiler

  • 08 Ağustos 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da Yine Baskınlar ve Tutuklamalar Gerçekleştirdiler

İşgal güçleri bugün (8 Ağustos Salı) Batı Yaka’nın değişik noktalarına baskınlar düzenledi ve geniş çaplı aramalar yaptılar. İşgal güçlerinin Batı Yaka bölgesinde 11 kişiyi evlerine baskınlar düzenleyerek gözaltına aldıkları bildirildi. Baskın düzenleyen işgal güçleri evlerde aynı zamanda geniş çaplı aramalar yaptı ve eşyalara zarar verdiler.

İşgal ordusu adına yapılan açıklamada gözaltına alınan 11 Filistinlinin, halkın direniş eylemlerine katılmalarından dolayı aranan kişilerden oldukları iddia edildi.

İşgal ordusunun yayınladığı rapora göre baskınlarda Cenin mülteci kampından dört kişi, Cenin’e bağlı Meyselun ve Kefer Rai kasabalarından iki kişi, Batı Yaka’nın kuzey kesiminde yer alan Kalkiliya şehrinden iki kişi, Nablus’tan bir kişi, Burin köyünden bir kişi, Kudüs’ün kuzeyindeki Hivare beldesinden de bir kişi gözaltına alındı.

İşgal güçleri Nablus vilayetinde yaptığı baskında önce birkaç kişiyi gözaltına aldı ancak bunların birçoğunu daha sonra serbest bıraktı. Nablus’ta gözaltına alınıp sonra serbest bırakılanlar arasında Nablus’un eski Zekât Komitesi başkanı Dr. Abdurrahim Muhammed Razı El-Hanbeli de vardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.