İşgal güçleri Beytlahim’in batısında Filistinli kadını şehit etti

  • 11 Nisan 2022
  • 107 kez görüntülendi.
İşgal güçleri Beytlahim’in batısında Filistinli kadını şehit etti

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Beytlahim’in batısındaki Husan köyünde işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralanan Filistinli kadının şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlık, bacağındaki atardamarı kopan ve çok kan kaybeden yaralı kadının Beyt Cala Hastanesi’ne kaldırıldığını ancak kısa süre sonra şehit olduğunun açıklandığını ifade etti.
Filistinli Ğade İbrahim Ali Sebatin’in işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu baldırından yaralandığı kaydedildi.
Görgü tanıkları işgal askerlerinin caddede yürüyen Filistinli kadına ateş açtığını ve yaralı kadının özel araçla hastaneye kaldırıldığını söyledi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bıçaklama eylemi planladığı iddiasıyla ateş açarak şehit ettiği Ğade İbrahim Ali Sebatin’in 47 yaşında ve 6 çocuk annesi olduğunu bildirdi.
İşgal güçleri geçmişte de çok sayıda Filistinliyi kontrol noktalarında bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla üzerine ateş açarak şehit etti.
Söz konusu olayların birçoğunda işgal güçlerinin iddiasının asılsız olduğu, işgal askerlerinin hiçbir tehlike teşkil etmeyen masum sivillerin üzerine korkularından panikleyerek ya da intikam amacıyla kasıtlı olarak ateş açtıkları, bazı olaylarda şehidin yanına sonradan bıçak bırakıldığı ortaya çıktı./
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.