İşgal Güçleri Bu Sabah Biri Kadın Milletvekili 14 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 09 Mart 2017
  • 986 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Bu Sabah Biri Kadın Milletvekili 14 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (9 Mart Perşembe) erken saatlerdeBatı Yaka’nın çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği baskınlar sırasında 14 Filistinliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi El-Halil milletvekili Semira El-Halayika’nın da olduğu bildirildi.

Tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü kutlanırken, işgal güçleri Filistinli kadın milletvekili Semira El-Halayika’yı Eş-Şuyuh köyündeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin gözaltına alma sırasında Filistinli kadın milletvekilinin ellerini kelepçelediğini ve gözlerini bağladığını söyledi.

Milletvekili Semira El-Halayika’nın gözaltına alınmasıyla birlikte işgal zindanlarında tutulan Filistinli milletvekili sayısı 10’a yükseldi.

İşgal güçlerinin Tulkerem’de bu sabah üç kişiyi gözaltına aldığı ve peşinde olduğu Mehdi Mer’i’nin ailesini tehdit ettiği bildirildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Nablus’a bağlı köylerden ikisi eski esir üç Filistinliyi gözaltına aldı.

Kudüs kentinde ise işgal güçlerinin bu sabah eski esirlerden Ahmed Mutayr ve Mahmud El-Levzi’yi Kalendiya Mülteci Kampı’na baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçleri ayrıca Kudüs yakınlarındaki Katanna ve Er-Ram beldelerinden iki genci gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Selfit kentine bağlı Rafat beldesinde ise Imad Ayyaş isimli Filistinliyi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.