İşgal Güçleri Bu Sabah Gazzeli Balıkçı Teknelerine Taciz Ateşi Açtı…

  • 12 Mart 2015
  • 1.125 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Bu Sabah Gazzeli Balıkçı Teknelerine Taciz Ateşi Açtı…

İşgal güçleri bu sabah (12 Mart Perşembe) erken saatlerde Gazze kentinin kuzeybatısındaki Es-Sudaniyye bölgesi açıklarında avlanmakta olan Filistinli balıkçılara ağır silahlarla taciz ateşi açtı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri balıkçı teknelerine doğru otomatik silahlarla gelişigüzel ve yoğun bir şekilde ateş açtı. Saldırı sırasında balıkçı teknelerinin avlanma izni verilen 4 mil mesafesinin dışında olmadığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin balıkçılara saldırısında balıkçı teknelerinden ikisinin tahrip olduğu fakat saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı kaydedildi.

İşgal rejimi ile Filistinli direniş grupları arasında geçen yaz imzalanan ve işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı savaşı sona erdiren ateşkes anlaşmasına rağmen işgal güçleri Gazzeli balıkçılara neredeyse her gün saldırıyor.

İşgal güçlerinin geçtiğimiz günlerde benzer bir saldırısında Filistinli iki balıkçı yaralanmış ve balıkçılardan yarası ağır olan Tevfik Ebu Reyyale kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.