İşgal Güçleri, El-Halil’de Filistinli Yaşlı Bir Kadının Evine El Koydu…

  • 19 Ocak 2015
  • 818 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri, El-Halil’de Filistinli Yaşlı Bir Kadının Evine El Koydu…

İşgal güçleri bugün (19 Ocak Pazartesi), Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil kentinin Eş-Şuheda Caddesi’nde bir Filistinlinin evini işgal etti.

Eş-Şuheda Caddesi sakinlerinden Hacı Müfid Eş-Şerabati, Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin daha önce herhangi bir uyarıda bulunmadan Uvezda Dendis ailesine ait eski bir evi işgal ettiğini, söz konusu evde yaşlı bir kadının tek başına yaşadığını söyledi.

Eş-Şerabati, işgal askerlerinin yaşlı kadını evden kovduğunu, evdeki eşyalardan hiçbirini almasına izin vermediklerini ve evin demir kapısını kaynakla kapattıklarını bildirdi.

İşgal güçlerinin evde yaşlı bir kadının tek başına yaşamasını eve el koymak için fırsat bildiğini ifade eden Eş-Şerabati, işgal edilen evin daha sonra Yahudi yerleşimcilere verileceğini söyledi.

İlgili birimlerden ve yetkililerden Eş-Şuheda Caddesi sakinlerine destek olmalarını isteyen Eş-Şerabati, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine, işgal güçlerinin yaşlı kadının yaşadığı eve önceden herhangi bir uyarıda bulunmadan el koyduğunu ve yaşlı kadını sokağa attığını, Eş-Şuheda Caddesi sakinlerinin olayı şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.