İşgal Güçleri El-Halil’de Tatbikat Sırasında Evlerin Kapılarını Havaya Uçurdu

  • 03 Mart 2015
  • 696 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri El-Halil’de Tatbikat Sırasında Evlerin Kapılarını Havaya Uçurdu

İki gündür Batı Yaka’da geniş çaplı tatbikat gerçekleştiren işgal güçleri dün (3 Mart Pazartesi) El-Halil’in kuzeyindeki Halhul beldesinde tatbikat kapsamında evlerin kapılarını havaya uçurdu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal askerleri askeri eğitim ve tatbikat adı altında Halhul beldesi yakınlarındaki Haseka bölgesinde Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi.

Baskın düzenlenen evlerin El-Kavasimi ve Şahin ailelerine ait olduğu ve işgal askerlerinin baskın sırasında evlerin kapılarını havaya uçurdukları ve yüksek bölgelerde yoğun bir şekilde mevzilendikleri ifade edildi.

Kaynaklar, tatbikat kapsamında eğitim amaçlı gerçekleştirilen baskınlar sırasında işgal güçlerinin baskın düzenlediği evlerde arama yaptığını ve evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiğini bildirdi.

İşgal güçlerinin tatbikat sırasında El-Halil’in çevresindeki beldelerin ve köylerin girişlerinde yoğun önlemler aldığı ve işgal ordusuna ait helikopterlerin de alçaktan uçuş yaptığı kaydedildi.

İşgal ordusunun Batı Yaka’da geniş çaplı halk ayaklanması ihtimaline karşı gerçekleştirdiği iki günlük tatbikata çok sayıda işgal askeri katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.