İşgal Güçleri El-Halil’e Baskın Düzenledi ve Es-Semu’da Bir Genci Gözaltına Aldı

  • 14 Ocak 2015
  • 924 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri El-Halil’e Baskın Düzenledi ve Es-Semu’da Bir Genci Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün akşam (13 Ocak Salı) Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil kentinde ve Yatta beldesinde birçok noktaya baskın düzenledi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil kentine birçok askeri araçla girdiğini ve Iysa bölgesinde dolaştığını, ayrıca El-Cilde bölgesinde bulunan El-Meskubiyye Kilisesi’ne baskın düzenlediğini ve baskın sırasında çok sayıda ses bombası kullandığını bildirdi.

İşgal güçleri ayrıca Yatta beldesinin doğusundaki El-Kermel köyüne de baskın düzenleyerek, köyün kuzeyindeki El-Hadidiye bölgesinde barikat kurdu. İşgal askerlerinin yoldan geçen araçları durdurduğu ve aradığı, kimlik kontrolü yaptığı ve trafiği aksattığı ifade edildi.

İşgal güçleri, El-Halil kentinin güneyindeki Es-Semu’ beldesinde de Filistinli bir genci gözaltına aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Salih İsmail El-Bedarin isimli genci ifade vermeye çağrı bahanesiyle gözaltına aldı. El-Bedarin’in evine baskın düzenleyen işgal güçleri evde arama yaptı ve eşyalara zarar verdi. Filistinli gencin kardeşini ve babasını alıkoyan işgal güçleri, El-Bedarin’in teslim olmasını istedi.

İşgal güçleri son iki günde Es-Semu’ beldesinde birçok eve baskın düzenleyerek 12 genci gözaltına almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.