İşgal Güçleri En-Nakab’ta Cenaze Törenine Saldırdı: 2 Şehit

  • 19 Ocak 2015
  • 916 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri En-Nakab’ta Cenaze Törenine Saldırdı: 2 Şehit

İşgal altındaki Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab’ta bulunan Raht kentinde dün akşam (18 Ocak Pazar) şehit Sami El-Caar’ın cenaze merasimine işgal polisinin şiddet kullanarak gerçekleştirdiği müdahale sırasında Filistinli iki genç şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları, Filistinlilerden Sami Ez-Ziyadine ve Enver El-Afavi’nin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenerek şehit olduklarını bildirdi.

İşgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba attığını ve onlarca kişinin de boğulma tehlikesi atlattığını ifade eden görgü tanıkları, boğulma tehlikesi geçirenler arasında İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah’ın da olduğunu söyledi. Görgü tanıkları, bölgede gerginliğin yükseldiğini ve işgal güçlerine karşı büyük bir öfke olduğunu belirtti.

Geçen hafta Çarşamba günü işgal polisinin kurşunlarıyla şehit olan Sami El-Caar isimli Filistinli gencin dünkü cenaze töreni sırasında Raht kenti mezarlığı yakınlarında işgal güçleriyle cenaze törenine katılanlar arasında çatışma çıktı.

Şehit El-Caar toprağa verilmeden önce işgal polisine ait bir aracın mezarlık yakınlarına geldiği, cenazeye katılanların işgal güçlerinin bu provokatif tavrına tepki gösterdiği ve bazı gençlerin işgal polisine ait aracı taşladığı, bunun üzerine işgal güçlerinin cenaze törenine katılanlara daha kalabalık bir şekilde saldırdığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.