İşgal Güçleri Her Ay Ortalama 120 Filistinli Çocuğu Tutukluyor

  • 24 Eylül 2017
  • 1.252 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Her Ay Ortalama 120 Filistinli Çocuğu Tutukluyor

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan raporda işgal güçlerinin son aylarda Filistinli çocuklara yönelik baskı ve tutuklamalarını artırdığını gösterdi.

Yayınlanan rapora göre, işgal güçleri ayda yaklaşık 120 çocuğu tutukluyor. Raporda, işgal güçlerinin Haziran ayında 75, Temmuz ayında 150 ve Ağustos ayında ise 135 çocuğu tutukladığı kaydedildi.

Raporda ayrıca, işgal rejiminin yaklaşık 300 çocuğu zindan tuttuğu, bununla çocuk haklarını, çocukların bedenlerini ve psikolojilerini korumayı taahhüt eden anlaşmaları çiğnediği, çocukları cezaevinde tuttuğu, eğitim haklarını engellediği, onlara işkence edip psikolojilerini bozduğu ifade edildi.

Raporda işgal güçlerinin sorgu merkezleriyle zindanlarda çocuklara uyguladığı baskı ve işkencelere de yer verilerek, çocukların soyuldukları ve dayak yedikleri, elleri arkadan bağlanıp uzun süre bekletildikleri, omurgalarının zorlandığı, sorguda ağır baskılar gördükleri, günlerce ayakta bekletildikleri, asıldıkları, kafalarına çuval geçirilip tehdit edildikleri, tazyikli soğuk ve sıcak suyun altında tutuldukları kaydedildi.

Raporda ayrıca işgal rejiminin Siyonist subaylara ağır olmayan psikolojik baskı uygulama izni verdiği hatırlatılarak, bundan yararlanan işgal askerlerinin çocukları soydukları, uykusuz bıraktıkları, onları kandırmak için her türlü hile ve şantaja başvurdukları, ailelerini hedef almakla tehdit ettikleri belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.