İşgal Güçleri İki Filistinliyi Daha Gözaltına Aldı

  • 19 Temmuz 2016
  • 779 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri  İki Filistinliyi Daha Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (18 Temmuz Pazartesi) Mescid-i Aksa’nın avlusunda iki Filistinliyi gözaltına alırken, Yahudi yerleşimciler de işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin bu sabah Adil Ebu Zenid ve Ahid Er-Reşak’ı bu yılın hac kuralarına hazırlık amacıyla El-Kıbli Camii civarına duyuru asarlarken Mescid-i Aksa’nın avlusunda gözaltına aldığını bildirdi.

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin 19 Yahudi yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine izin verdiğini, işgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı’ndan giren ve Es-Silsile Kapısı’ndan çıkan yerleşimcileri baskın süresince koruduğunu ifade etti.

İşgal polisinin tüm baskılarına ve kimliklerine el koymasına rağmen Mescid-i Aksa cemaatinin Yahudi yerleşimcilerin baskınına yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği belirtildi.

Bu arada, Temmuz ayının başından bu yana Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin sayısının 500’ü geçtiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.