İşgal Güçleri Kalkiliya’nın Güneyindeki Askeri Uygulamalarını Yoğunlaştırdı

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.022 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Kalkiliya’nın Güneyindeki Askeri Uygulamalarını Yoğunlaştırdı

Kalkiliya’nın güneyindeki Azun Atme köyünü kuşatma altında tutmaya devam eden işgal güçleri, köy sakinlerinin dışında hiç kimsenin köye girmesine izin vermiyor.

Azun Atme Köy Meclisi Sekreteri Abdulkerim Eyyub, işgal güçlerinin iki haftadır köye yönelik baskılarını artırdığını ve köy girişindeki askeri uygulamalarını yoğunlaştırdığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Eyyub, ırkçı ayrım duvarının inşa edildiğinden bu yana köyü üç yandan kuşattığını, işgal güçlerinin de dördüncü yanındaki girişi demir kapı ve askeri barikatla kapattığını bildirdi.

Eyyub, işgal askerlerinin iki haftadır köy sakinlerine baskılarını yoğunlaştırdığını ve hareketlerini kısıtladığını, köy sakinlerinin dışındaki kimselerin köye girişine de izin vermediğini ifade etti.

Azun Atme Köy Meclisi Sekreteri, işgal güçlerinin uygulamalarının aile fertlerinden bazıları köy dışında yaşayan ailelerin sosyal iletişimini engellediğini söyledi.

Öte yandan, işgal güçlerinin Cenin’in güneybatısındaki Dotan askeri kontrol noktasını sekiz gündür kapalı tuttuğu kaydedildi.

Yerel kaynaklar, kontrol noktasının kapalı olması nedeniyle Cenin ve Tulkerem vilayetleri, Yabed beldesi ve köyleri arasında yolculuk yapmak zorunda olan binlerce kişinin, tacirlerin ve çiftçilerin serbest dolaşım haklarından mahrum bırakıldıklarını ifade etti.

İşgal güçlerinin tali yolları kullanmak isteyen Filistinlileri de peşlerine düşerek rahat bırakmadığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.