İşgal Güçleri Kuber Köyünde Birçok Eve Baskın Düzenledi

  • 20 Eylül 2019
  • 675 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Kuber Köyünde Birçok Eve Baskın Düzenledi

İşgal güçleri dün (19 Eylül Perşembe) akşam saatlerinde Ramallah’ın kuzeybatısındaki Kuber köyüne baskın düzenledi. Köyün girişlerini kapatan işgal güçlerinin bazı evlerde arama yaptığı bildirildi.

Köy Meclisi Başkanı İzzet Bedvan, Wafa Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin köye baskın düzenlediğini ve çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığını, köyün kuzey ve güney girişlerini kapattığını, birçok evde arama yaptığını söyledi.

Bedvan, işgal güçlerinin köy sakinlerinin köye giriş çıkışını güçleştirdiğini, araçları durdurarak arama yaptığını, sürücülerin ve yolcuların kimliklerini kontrol ettiğini belirtti.

Kuber köyü sakinleri, bölgeden sorumlu bir işgal subayının dün köye baskın düzenlediğini ve Mikdad El-Bergusi isimli Filistinliden kendisini düğününe davet etmesini istediğini, fakat El-Bergusi’nin işgal subayının isteğini kesin bir dille reddettiğini açıkladı.

Köy sakinleri, söz konusu işgal subayının bugün askerlerle birlikte Mikdad El-Bergusi’nin nişanlısının kına töreninin yapıldığı eve baskın düzenlediğini ve işgal güçlerinin baskın sırasında çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.