İşgal Güçleri Kudüs ve El-Halil Şehrinde Düzenledikleri Operasyonlarda 3’ü Çocuk 9 Kişiyi Tutukladı…

  • 16 Aralık 2014
  • 758 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Kudüs ve El-Halil Şehrinde Düzenledikleri Operasyonlarda 3’ü Çocuk 9 Kişiyi Tutukladı…

Filistin halkına karşı sindirme ve iradeyi kırma operasyonlarını sürdüren işgal güçleri dün gece ve bu sabah Kudüs’te ve Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde düzenledikleri operasyonlarda 9 kişiyi tutukladı.

İşgal polisi Kudüs’teki tutuklamalarla ilgili olarak yayınladığı açıklamada, yaşları 10-11 arasında değişen üç çocuğun Mescidi Aksa avlusunda gözaltına alındığını duyurdu.

Diğer taraftan bugün (16 Aralık Salı) sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde operasyon düzenleyen işgal güçleri altı kişiyi tutukladı ve baskınlar sırasında bir kişiyi de yaraladı.

Yerel kaynaklarla görgü şahitlerinin verdiği bilgilere göre bugün sabah El-Halil şehrine bağlı Vadi El-Heriyye Mahallesine yedi araçla giren işgal güçleri bir çok eve yoğun ateş, ses ve gaz bombaları eşliğinde baskın düzenleyip aramalar yaptı. Baskınlar sırasında Ömer Amr yaralanırken onun kardeşiyle iki kişi daha tutuklandı.

Dura şehrinin güneyinde bulunan Et-Tabka köyünde de baskınlar yapan işgal üçleri eski esirlerden Mahmut Hakem Er-Harbiyat ile Riyad Ebu Ras’ı tutukladı.

El-Halil şehrinin güneyinde askeri barikat kuran işgal askerleri yaptıkları aramalarda üniversite öğrencisi Salah Ahmed Halil’i (20) tutukladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.