İşgal Güçleri Ramallah’ta Filistinli Genci Şehit Etti

  • 16 Aralık 2014
  • 893 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Ramallah’ta Filistinli Genci Şehit Etti

Siyonist iÅŸgal güçlerinin bugün sabah erken saatlerde baskın yaptığı Batı Yaka’nın Ramallah ÅŸehrindeki Kalandiya Mülteci Kampı’nda gerçek mermi kullanmaları sonucu Filistinli bir genç ÅŸehit oldu.

Yerel kaynaklarla görgü ÅŸahitlerinin verdiÄŸi bilgiye göre, bugün (16 Aralık Salı) sabah erken saatlerde Kalandiya Mülteci Kampı’na giren iÅŸgal askerlerinin bazı gençleri tutuklamak istemesine karşı gençlerin direnmesi üzerine iÅŸgal askerleri gençlerin üzerine geliÅŸi güzel ve vahÅŸi bir ÅŸekilde plastik mermi, göz yaÅŸartıcı bomba ve ses bombasının yanında gerçek mermilerle saldırdı. Saldırı sırasında Filistinli genç Mahmud Abdullah Udvan (21)’ın kafasına bir mermi isabet etti. Ağır yaralanan Udvan kaldırıldığı Filistin Tıp Merkezinde yapılan bütün müdahalelere raÄŸmen kurtarılamadı. Hastane kaynakları Udvan’ın yolda aşırı kan kaybettiÄŸini belirterek, hastaneye vardığında ÅŸehit olduÄŸunu söylediler.

Kaynakların ifadelerine göre, uzun süre devam eden çatışmalarda işgal güçleri bir kişiyi daha yaraladı ve Mücahid Mazin Hamad’ı da (26) tutuklayıp bilinmeyen bir yere götürdü.

Saldırıları savunan işgal güçleri, Filistinli gençlerin kendilerine ateş açmaları üzerine ateş açtıklarını iddia ederek, saldırıda iki kişinin yaralandığını duyurdular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.