İşgal Güçleri Şufat Mülteci Kampı Girişinde Kudüslü Bir Genci Gözaltına Aldı…

  • 02 Mart 2015
  • 734 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Şufat Mülteci Kampı Girişinde Kudüslü Bir Genci Gözaltına Aldı…

İşgal güçleri dün (1 Mart Pazar) Kudüs kentinin kuzeyindeki Şufat Mülteci Kampı’nın girişinde kurduğu kontrol noktasında Kudüslü bir genci yanında ses bombaları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldı.

İşgal radyosu, işgal güçlerinin Filistinli gencin yanında yedi adet ses bombası ele geçirdiğini ve işgal askerlerinin bombaları gencin aracını Şufat Mülteci Kampı girişinde ararken bulduklarını iddia etti.

Haberde, adı açıklanmayan Filistinli gencin 31 yaşında olduğu ve sorguya çekilmek üzere güvenlik merkezlerinden birine götürülmeden önce yanında taşıdığı ses bombalarının bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Öte yandan, işgal yönetimi dün Hacı Eyyüb Şemasine’nin Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesindeki evi için boşaltma kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre, işgal yönetimi aileden evi gelecek hafta Pazar gününe kadar gönüllü olarak boşaltmasını istedi ve aksi takdirde güç kullanılarak evden çıkartılacaklarını söyledi.

İki odadan ibaret olan evde 83 yaşındaki Hacı Eyyüb Şemasine ve 74 yaşındaki eşi, oğulları Muhammed ve eşiyle altı çocuğunun yaşadığı, ailenin 1964 yılından beri söz konusu evde ikamet ettiği, işgal yönetiminin evin 1948’den önce Yahudilere ait olduğunu iddia ettiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.