İşgal Güçleri Ummu’r-Reyhan Köyündeki Parkın Ağaçlandırılmasına İzin Vermedi…

  • 22 Ocak 2015
  • 740 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Ummu’r-Reyhan Köyündeki Parkın Ağaçlandırılmasına İzin Vermedi…

İşgal güçlerinin dün akşam (21 Ocak Çarşamba) Batı Yaka’nın Cenin kenti güneyinde yer alan ve ırkçı ayrım duvarının ardında kalan Ummu’r-Reyhan köyündeki parkın ağaçlandırılmasına izin vermediği bildirildi.

Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin söz konusu parka dikilecek palmiye ağaçlarını taşıyan kamyonları durdurduğunu ve ağaçlara el koyduğunu söyledi.

Ummu’r-Reyhan köyünün işgal güçleri tarafından askeri barikatlarla kapalı tutulduğu ve işgal güçlerinden izinsiz köye giriş-çıkış yapılamadığı ifade edildi.

Kaynaklar, köyün giriş ve çıkışlarındaki barikatlarda nöbet tutan işgal askerlerinin parka dikilmek üzere getirilen ağaçların köye sokulmasına izin vermediğini ve ağaçlara el koyduğunu, park alanı köye ait topraklar üzerinde olmasına rağmen ağaçların park alanına dikilmesine karşı çıktığını söyledi.

Ummu’r-Reyhan köyü Ya’bud beldesine bağlı olmasına rağmen, 2003 yılından bu yana ırkçı ayrım duvarının arkasında kaldığı için işgal yönetimi tarafından genişlemesine izin verilmiyor ve birçok hizmetten mahrum bırakılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.