işgal Güçlerinin Karyut’a Düzenlediği Baskında Çok Sayıda Kişi Yaralandı

  • 01 Ekim 2019
  • 758 kez görüntülendi.
işgal Güçlerinin Karyut’a Düzenlediği Baskında Çok Sayıda Kişi Yaralandı

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin dün (30 Eylül Pazartesi) akşam saatlerinde Nablus kentinin güneydoğusundaki Karyut köyüne düzenlediği baskın sırasında çok sayıda kişi yaralandı.
Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Komiteleri üyesi aktivist Beşşar El-Karyuti, işgal güçlerinin köyün güney kesimine baskın düzenlediğini söyledi.
El-Karyuti, Yahudi yerleşimcilerin ayin yapmak için Seylun Pınarı bölgesine girmelerini kolaylaştırmak amacıyla köye baskın düzenleyen işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığını bildirdi.
İşgal askerlerinin köydeki birçok evin çatısını gözetleme noktasına dönüştürdüğünü kaydeden El-Karyuti, işgal güçleriyle köy sakinleri arasında çatışmaların yaşandığını, aralarında kadınların ve çocukların da olduğu çok sayıda kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ve plastik mermiyle yaralandığını, Kızılay ekiplerinin yaralılara ilk yardımda bulunduğunu ifade etti.
El-Karyuti, Karyut köyü ve civardaki köylerin arazileri üzerinde kurulu Shilo Yahudi Yerleşkesi’nden gelen Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde Seylun Pınarı bölgesine baskın düzenlediğini belirtti.
Yahudi yerleşimcilerin tarihi Seylun Pınarı’nın Yahudilere ait kutsal bir alan olduğunu iddia ettikleri ve bölgeye el koymaya çalıştıkları kaydedildi.
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.