İşgal Mahkemesi Filistinli Çocuk Esiri 4 Ay Hapis Cezasına Mahkum Etti…

  • 26 Şubat 2015
  • 767 kez görüntülendi.
İşgal Mahkemesi Filistinli Çocuk Esiri 4 Ay Hapis Cezasına Mahkum Etti…

İşgal rejimi Ofer Askeri Mahkemesi, 15 yaşındaki Filistinli en küçük esir Halid Eş-Şeyh’i dört ay fiili hapis ve 2000 şikel para cezasına mahkum etti.

İşgal güçleri, Halid Eş-Şeyh’i işgal askerlerine taş attığı ve otomobil lastiği yaktığı gerekçesiyle 63 gündür gözaltında tutuyor.

Esir Halid Eş-Şeyh’in ailesi, Filistinli çocuğun anemi hastası olmasına rağmen işgal yönetiminin gözaltına aldığını ve 25 Aralık 2014’ten bu yana kendisine gerekli tedavi imkanını sunmadığını söyledi.

Aile, gözaltına alındığı andan itibaren oğullarını bir daha göremediklerini belirterek, günler önce ziyaret izni için başvuruda bulunduklarını fakat başvurularının şu ana kadar onaylanmadığını ifade etti.

Halid Eş-Şeyh’in zor şartlarda ve sağlık durumuna uygun tedaviden mahrum bir şekilde gözaltı halinin devam etmesinden endişe duyduklarını dile getiren aile, oğullarını ziyaret edebilmelerinin sağlanması için çaba sarf edilmesini istedi.

Onuncu sınıf öğrencisi olan Halid Eş-Şeyh, ırkçı ayrım duvarı yakınlarında arkadaşlarıyla oynarken işgal güçlerince gözaltına alınmıştı. Filistinli esirlerin en küçüğü sayılan Eş-Şeyh, Ramallah kenti yakınlarındaki Ofer Cezaevi’nde esir tutuluyor.

Bu arada, “Ahrar” Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, mahkemenin Halid Eş-Şeyh’e verdiği hapis cezası kararını kınadı.

Filistinli çocukların gözaltına alınmasının işgal rejiminin politikası olduğuna işaret eden El-Hafeş, işgal zindanlarında halen 300 civarında Filistinli çocuk esir bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.