İşgal Polisi, Kudüslü İki Kadını Mescid-i Aksa Çıkışı Gözaltına Aldı…

  • 22 Ocak 2015
  • 961 kez görüntülendi.
İşgal Polisi, Kudüslü İki Kadını Mescid-i Aksa Çıkışı Gözaltına Aldı…

İşgal polisi, bugün (22 Ocak Perşembe) Filistinli iki kadını Mescid-i Aksa’dan çıkarken gözaltına aldı.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi Medya Koordinatörü Firas Ed-Dibs, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, işgal polisinin Kudüs kenti sakinlerinden Nur Ebu Sinine’yi Mescid-i Aksa’nın Es-Silsile Kapısı’ndan ve 14 yaşındaki Hur Abidin isimli genç kızı El-Esbat Kapısı’ndan çıkarken gözaltına aldığını bildirdi. Sinine ve Abidin’in işgal güçlerince sorguya çekilmek üzere El-Kışla sorgu merkezine götürüldüğü ifade edildi.

Ed-Dibs, fanatik Yahudi yerleşimcilerden bir grubun işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini, Mescid-i Aksa’nın avlusunun çeşitli bölgelerinde dolaşan grubun daha sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktığını söyledi.

Mescid-i Aksa cemaatinin ve ilim öğrencilerinin provokatif davranışlar sergileyen Yahudi yerleşimcilere yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiğini bildiren Ed-Dibs, Mescid-i Aksa’nın kapılarında görevli işgal polislerinin Filistinli kadınların ve genç erkeklerin kimliklerini girişte alıkoyduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.