İşgal Rejimi Bayrak Yürüyüşü’ne Onay Verdi

  • 12 Haziran 2021
  • 359 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Bayrak Yürüyüşü’ne Onay Verdi

İşgal medyası, işgalci İsrail makamları arasında çatlaklara neden olan Bayrak Yürüyüşü’nün, polisin resmi onayı doğrultusunda Kudüs’teki İslami mahallelerden geçmek suretiyle gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bayrak Yürüyüşü’nün, işgal rejimi bayrakları ve dini ritüeller eşliğinde işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Bab el-Amud (Şam) Kapısı’ndan başlayarak aynı şekilde Kudüs Surlarında bulunan El-Halil Kapısı ve ardından Mescidi Aksa’nın batı duvarı olan Burak Duvarı’na doğru ilerleyeceğine dikkat çekti.

İşgalin güvenlik ve siyasi işlerinden sorumlu güvenlik kabinesi, Kudüs’te düzenlenmesi planlanan Bayrak Yürüyüşü’nün, işgal rejimi polisi ve siyonist yerleşimcilerin üzerinde mutabık kaldığı bir plana göre yapılması şartıyla 15 Haziran’a ertelendiğini duyurmuştu.

Filistin Ortak Operasyon Odası, 5 Haziran’da yaptıkları ortak açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Bab el-Amud’dan (Şam Kapısı) geçecek “Bayrak Yürüyüşü” düzenlememesi konusunda işgal rejimine uyarıda bulunarak, İsrail saldırıları ve hak ihlallerinin durdurulmaması halinde direniş eylemlerinin sürdürüleceğine vurgu yapmıştı.

Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında Hamas’ın Kudüs’teki Sözcüsü Muhammed Hammade, Bayrak Yürüyüşü ile Kudüs Kılıcı Operasyonu’nda zedelenen işgal rejimi imajını düzeltmenin amaçlandığına dikkat çekerken, İsrail rejiminin, iç sorunlarını ve siyasi krizlerini çözmek için Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı bir araç olarak kullanmaması konusunda uyardı.

Hatırlanacağı üzere dün de Hamas sözcülerinde Halil el-Hayye, işgal rejimi Mescid-i Aksa kutsal yerlere olan tacizini sürdürürse çok yakın bir zamanda suratında çakan yıldırımlarla karşılaşacak demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.