İşgal Rejimi Cezaevlerinde, Filistinli Esirler Darp Edildi…

  • 03 Şubat 2015
  • 773 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Cezaevlerinde, Filistinli Esirler Darp Edildi…

İşgal rejimi cezaevleri idaresine bağlı askeri güçler Eshel ve Ofer cezaevlerinde Filistinli esirlerin koğuşlarına baskın düzenleyerek esirleri aşağıladı ve darp etti.

Eshel Cezaevi’ndeki esirlerle konuşan Esir İşleri Heyeti avukatı Rami El-Alemi, çok sayıda askerin gece iki buçukta Eshel Cezaevi’nin 11 nolu bölümüne baskın düzenleyerek esirlere saldırdığını, esirlerin ellerini bağlayarak hücrelere naklettiğini söyledi.

Müebbet hapis mahkumu esir Halid Ebu’l-Hunud, avukat El-Alemi’ye yaptığı açıklamada, hasta esirlerin de baskından nasibini aldığını ve işgal güçlerinin esirleri dışarıya çıkardıktan sonra koğuşların altını üstüne getirerek esirlerin eşyalarına zarar verdiğini bildirdi.

El-Alemi, işgal cezaevlerindeki esirleri başka cezaevlerine, mahkemelere ve hastanelere nakletmekle görevli “Nahshon” adlı işgal güçlerinin Eshel Cezaevi’nde yatan Kudüslü üç esiri vahşi bir şekilde darp ettiğini açıkladı.

Filistinli Esir Kulübü de dün (2 Şubat Pazartesi) yayınladığı bildiride, sabah saatlerinden itibaren Ofer Cezaevi’nde gerginlik yaşandığını ve işgal güçlerinin koğuşlara baskın düzenleyerek arama yaptığını söyledi.

Cezaevi’nin 14 nolu bölümüne yapılan baskının iki buçuk saat devam ettiğini bildiren Esir Kulübü, söz konusu bölümde 128 esir bulunduğunu ve aramalar sırasında işgal güçlerinin esirlerin eşyalarına zarar verdiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.